LPG uklanjanje celulita

ŠTA JE CELULIT?

GINOIDNA LIPODISTROFIJA – celulit, nastaje usled poremećaja strukture vezivnog tkiva u vezivnim pregradama i izmedju režnjica masnog tkiva u potkožnoj regiji. Oslabljeno vezivno tkivo kože ne može da se odupre normalnom pritisku masnog tkiva i zato dolazi do prodiranja tog tkiva, pa se na površini kože manifestuje u obliku omorandžine kore. Danas više od 80% žena ima celulit koji je udružen sa ostalim znacima bolesti vezivnog tkiva, kao što su ravna stopala, kriva kičma, prošireni krvni sudovi, strije, spustena ramena, želudac, kratkovidost i dr. U nastanku celulita učestvuju i genetski faktori, hormoni, greške u ishrani, odsustvo fizičkog vežbanja.

KAKO SE OSLOBODITI CELULITA?

Endermologija  je prva priznata metoda od strane FDA za najuspešnije uklanjanje celulita. Terapija je usmerena na lečenje vezivnog tkiva,a zasniva se na istovremenom dejstvu vakuma i rolanja kože i kombinaciji pozitivnog i negativnog pritiska na kožu, tako da se protok krvi povećava za 400%, protok lmfe za 300%, a stvaranje kolagena 130%. Na ovaj način masno tkivo se zamenjuje vezivnim, koža postaje glatka kao svila, sjajna i zategnuta, a konture tela se reoblikuju.

Endermologija je i obavezna terapija posle liposukcije, jer je nakon ove hirurske intervencije koža opuštena i visi. LPG metoda za sada je jedina nehirurška metoda koja omogućava zatezanje kože. Pored estetskog LPG je delotvoran i kod: svih vrsta otoka, sportskih povreda, ožiljaka, strija i dr.

o

Tretmani se sprovode dva puta nedeljno, tokom dva meseca, a onda se novostečena gipkost i lepa forma održavaju jednom mesečno. U našem centru uspešnost tretmana broji preko 500 zadovoljnih klijenata. Uspeh koji postižemo zasniva se na dijagnostikovanom  uzroku stvaranja celulita i izradi individualnog programa prilagodjenog potrebama svakog klijenta, a pod budnim okom dermatologa Prim.Dr. Gorane Isailović, visih fizioterapeuta i nutricionista.