ACTHYDERM – mesoterapija bez igala

SLIKA TKIVA ACTHReč je o aparatu sa velikim brojem namena u kozmetici, dermatologiji, estetskoj hirurgiji, fizikalnoj medicini i terapiji bola, homeopatiji, fitnes i wellnes programima. Princip delovanja ovog aparata se najbolje može objasniti izrazom „špric bez igle“ ili „podmladjivanje bez igle i skalpela“, metoda bez bola i rizika od infekcije. U osnovi rada ovog aparata su elektroporacija i elektrorepulsija. Ovi principi su otkriveni i usavršeni u Italiji pre tri godine kao potpuno novi u oblasti bioloških nauka i kao takvi su odobreni od strane FDA.

Elektroporacijom se u površinskom delu kože otvaraju kanali kroz koje mogu da prodju veliki molekuli, pa čak i geni. Kroz njih se kroz kožu ubacuju razne velike bioaktivne molekule kao sto su kolagen, hijaluronska kiselina, fosfadil holin i sl. Inače, taj deo kože je do sada predstavljao prepreku za prodor aktivnih terapijskih supstanci.

U normalnim uslovima koža upija oko 10% nanesenih sastojaka – uz primenu Acthyderma taj procenat raste do 90,  proizvodima za negu kože, biljnim ekstraktima i aminokiselinama omogućuje maksimalno obnavljanje kože i pomaže pri stvaranju novog kolagena.

Acthyderm je najveće dostignuće tehnologije u oblasti nazvanoj Transdermal Drag Deliveri. Koristi jedinstvenu tehnologiju za prodor aktivnih supstanci u dublje slojeve kože. Naborana i opuštena koža, napeti mišići i celulit mogu biti posledica poremećaja duboko u dermu i hipodermu, koji mogu biti otklonjeni prodiranjem do dubokih slojev i regenracijom tkiva pomoću hranljivih sastojaka i jedinjenja koj stimulišu fibroblast. Dakle, ova tehnologija je bezbedna zamena za iglu.

Tretman je potpuno bezbolan, kratko traje, jednostavan je, nema komplikacija i veoma je komforan, kako za pacijenta, tako i za terapeuta.

Otapanje podvaljka

Acthydermom unose se kokteli u regiji podvaljka na bazi L-carnitina, caffeine,fucus,bitter orange,green coffee,guarana.. koji uspesno tope masne naslage i zatezu kozu podvaljka.

otapanjepodvaljka

Tretmani podmladjivanja lica, vrata i dekoltea

Najsavremeniji metod podmlađivanja kože ili ćelijske prehrane je mezoterapija bez upotrebe igala Acthydermom (metoda bez bola, otoka i rizika od infekcije).

U normalnim uslovima koža upija oko 10% nanesenih preparata, a uz primenu Acthyderma taj procenat raste do 90 sto omogucava maksimalno obnavljanje svih slojeva kože i stvaranju novog kolagena i elastina.

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži dajući joj čvrstinu i jedrinu. Nažalost sa godinama ona se troši, suština tretmana je da nadoknadimo potrošenu hijaluronsku kiselinu i postignemo prirodan i mladalački izgled lica.
ARGIRELIN zamena  za Botox  relaksira mišiće koji su odgovorni za stvaranje bora.
Cilj tretmana prvenstveno je nestanak bora i podmlađivanje

Lice je najlepši ukras našeg tela, zato ga negujte redovno i pravilno.

LiceVratPodvaljak01ok

POSLE SAMO JEDNOG TRETMANA…

LiceVratPodvaljak02ok

Duboka hidratacija suve kože

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je supstanca sadržana u ljudskom telu kao najvažniji sastavni deo vezivnog tkiva i hrskavice. Utiče na sveukupne funkcije veyivnog tkiva i obeybedjuje podmayivanje površina hrskavice u zglobovima. U kozmetičkoj industriji je haijaluronska kiselina zanimljiva zato jer podstiče proizvodnju kolagena i elastina, te je odgovorna za sposobnost kože da veže vodu. Budući da je važna za proizvodnju kolagena i elestina, što je više ima u telu, to će zglobovi biti „podmazaniji“, a koža elstičnija.

Ime je dobila od grčke riječi „hyalos“ što znači staklo – zbog svoga izgleda.
Pomocu Acthyderma moguce je uneti HIJALURONSKU  kiselinu  do dubljih slojeva koze cistoce 99.99%.
REZULTAT: Koza je zategnuta, ishranjena, jedra i podmladjena.

DubokaHidratacija

Vitaminsko osveženje pušačke kože

PusackaKoza

Mezoterapija bez igala  aparatom Acthyderm  dubinski osvežava pušačku  i suvu kožu. Koktelom na bazi vitamina C kao najači antioksidans.

Poboljšava imuni sistem kože – neutrališe slobodne radikale, ublažava crvenilo i izbeljuje kožu.

Pušačkoj koži vraća prirodnu ružičastu boju, jača krvne sudove  i uklanja fleke.

Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena koji koži daje čvrstinu i lep izgled.

Tretman aktivnim kiseonikom

Kiseonik je najzastupljeniji element u prirodi. Neophodan je za život većine organizama i on je izvor života na zemlji. Ima uticaja na celokupan naš život – na hranu, fizičke i duhovne aktivnosti i sve što nas okružuje. Udisanje svežeg kiseonika koristi ne samo koži već i celom organizmu jer se pomoću njega hranjivi sastojci dopremaju do najsitnijih ćelija u organizmu.

aktivni_kiseonik

Proces starenja je konstantni proces slabljenja metaboličkih i odbrambenih funkcija ćelija, tkiva i organskih sistema. Javlja se zbog smanjene mogućnosti transporta kiseonika usled sužavanja krvnih sudova. Zato se kaže da smo stari koliko su stari naši krvni sudovi. Svež i mlad izgled kože dugujemo genetici i ishrani kože kiseonikom. Kiseonik razlaže stare ćelije i regeneriše potkožno ćelijsko tkivo, usled čega se ispravljaju bore na licu i vratu, smanjuju „kesice“ ispod očiju, a koža postaje glatka i jedra, zahvaljujući stimulaciji ćelijskog metabolizma. Maske sa aktivnim kiseonikom imaju sposobnost da kroz spoljašnje slojeve kože unose kiseonik u dublje slojeve. Naročito su korisne kod devitalizovane, umorne, pušačke kože, koja ima specifičnu boju. Tretmani kiseonikom se najčešće nazivaju kozmetičkim “čarobnim štapićem” pomoću kog se u trenutku brišu tragovi umora, starenja i dehidratacije. Tretmani kiseonikom su primenljivi na sve tipove kože – od zdrave do problematične.

Ovaj tretman predstavlja oslobađanje od slobodnih radikala, vrši detoksikaciju, štiti kožu i daje joj momentalno svež i zdrav izgled.
Umorna, siva koža, bez sjaja, koža koja ne diše i vapi za regeneracijom i detoksikacijom je indikacija za tretman kiseonikom. Ova linija je interesantna za svakog klijenta zato što slobodnih radikala ima svuda i u svako doba godine. Kiseonik tretman omogućava koži da ponovo diše, vrši detoksikaciju, štiti i regeneriše.
Preporučuje se u seriji od 4-6 tretmana za dugoročne efekte ili jednokratno kao “blic tretman” za posebne prilike kada želite da zablistate.

 

Tretmani aknozne kože

Akne su hronična inflamatorna bolest pilosebacealnih jedinica, naročito na licu, grudima i leđima.

Oko 80% populacije od 12 – 24 godine ima akne .

Psihički problemi nastaju kod oko 70% adolescenata. Oko 5% žena i 1% muškaraca sa aknama imaju potrebu za lečenjem između 25. i 40. godine.

Patogeneza bolesti nije u potpunosti razjasnjena:

Primarni faktori
Povećana aktivnost sebacealnih žlezda, hiperseboreja
Poremećaj folikularne keratinizacije

Sekundarni faktori
Hiperproliferacija Propionibacterium acnes
Folikularna inflamacija i imuni odgovor

Kategorizacija akni
( prema tipu, broju i lokaciji lezija i prisustvu oziljaka)

Tip I (blag)
Samo komedoni, ne više od 10 samo na licu, bez ožiljaka

Tip II (umeren)
Papule, 10 – 25 na licu i trupu, blagi ožiljci

Tip III (umeren)
Pustule, više od 10 lezija, umereni ožiljci

Tip IV (težak)
Ekstenzivni ožiljci i nodusi ili ciste

Akne imaju blag “fiziološki“ tok kod 70% slučajeva.
U oko 30 % radi se o težoj akutnoj ili hroničnoj inflamatornoj bolesti

Pacijenti sa  blazim tipom akni  tretiraju se samo lokalnom terapijom, a tezi stepen  primenjuje  odgovarajuću sistemsku terapiju.

Zaključak
Akne su kompleksna polietiološka bolest određene populacije.

Mogu bitno uticati na izgled i psihu obolelih.

Neophodan je individualni pristup u terapiji svakog  klijenta.

MEZOTERAPIJA BEZ UPOTREBE IGALA ACTHYDERM-om

Mezoporacija je najsavremeniji metoda za bezbolno i trajno rešavanje problema akni.
Ova metoda sastoji se od aplikacije aktivnih supstanci koje smanjuju inflamatorni (upalni) proces.

KAKO FUNKCIONISE
Virtuelna mezoterapija-mezoporacija- koristi elektromagnetne talase i radi na principu elektroporacije (otvaranje pora na koži) i elektrorepulsije ili transdermalno sprovodjenje aktivnih supstanci do dubljih slojeva kože.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO
Tretmani se sprovode jednom do dva puta  nedeljno  u periodu od 2-5 nedelja u zavisnosti od stepena akni.
Tretman traje oko 30 minuta, veoma je prijatan i delotvoran.

REZULTATI
Jedino je pomoću aparata ACTHYDERM  moguće  tretirati aknoznu kožu na bezbolan i efikasan način.
Rezultati su:  zdrava,
čista, glatka  i hidrirana koža,
bez ožiljaka i crvenila,
tonus kože je značajno bolji.

akne